פאולנר
Paulaner
מבשלת פאולנר
הינה מבשלת בירה בבאווריה, גרמניה ויצרנית בירת החיטה הנושאת את שם המבשלה.
מבשלת פאולנר הוקמה בתחילת המאה ה-17 על ידי נזירים שהקימו את מנזר סט. פאולה על גבעה השוכנת כיום במרכז מינכן.
אב המנזר חיפש דרך להזין את הנזירים בתקופת הלנט - הצום שנמשך 40 יום לפני הפסחא בו אסור לאכול אך מותר לשתות.
הפתרון היה בירה עם כמות לתת כפולה אשר הייתה סמיכה ומזינה ממש כמו מזון ואף כונתה לחם נוזלי וגם "המחייה" - Salvator.
עד מהרה שמעה של הבירה המחיה נפוץ והנזירים החלו למוכרה כדי לממן את יצורה.
לאחר תקופת הצום, ולאור ההצלחה המשיכה המבשלה לייצר את הבירה המחייה.
הצלחתה הייתה כה גדולה עד שמבשלות חילוניות באזור מינכן שלחו בשנת 1634 עצומה לשליט בוואריה בו דרשו לאסור מכירה פומבית של הבירה.
עצומה זו וההוראה שבאה בעקבותיה היו לאזכור הראשון בכתובים של מבשלת פאולנר בשמה.
הוראה זו נשארה על כנה כ-150 שנה ובוטלה על ידי נסיך בוואריה לקראת סוף המאה ה-18.
מאז ועד היום מיוצרת פאולנר סלבטור לקראת הלנט ועד לאחר הפסחא, כמחווה לאותו נסיך בווארי, עד עצם היום הזה, בטקס רב הדר הנערך בתחילת, הכוס הראשונה של הסלבטור בכל שנה מוענקת לשליט בוואריה.
בצר להם החלו הנזירים לייצר בירות אחרות.
גולת הכותרת של אותן בירות הייתה בירה עשויה מחיטה, בלתי מסוננת, מרעננת, זהובה, בעלת כובע קצף סמיך ויציב וארומה עדינה ופירותית. 
כך בפעם השנייה נזירי מנזר סט. פאולה הפתיעו את הבווארים עם בירה טעימה שטרם הכירו.
הייתה זו בירת החיטה הבלתי מסוננת של פאולנר.
עד מהרה הפכה בירת החיטה לסימן ההיכר של מבשלת פאולנר ולמוצר הדגל שלה.
הצלחתה הביאה לפופולריות בירת החיטה ברחבי בוואריה ולאחר מכן ברחבי העולם.
כיום מבשלת פאולנר היא המבשלה הגדולה בבוואריה ובירת החיטה של פאולנר היא בירת החיטה הנמכרת ביותר בעולם.
חוקי פאולנר קובעים שהבירה תיוצר אך ורק מהרכיבים הבאים:
1. לתת של שעורת קיץ וחיטת קיץ דשנות העשירות בעמילנים וחלבונים.
2. כשות בווארית ארומטית מסוג "הלרטאו".
3. מי קרחונים בתוליים הנשאבים מעומק של 240 מטרים מתחת לפני הקרקע.
4. שמרים ייחודיים הנחשבים לסוד המסחרי של פאולנר.
 

המבחר שלנו ממותג זה

רוצים לעשות שמח ?