גרנטס
Grant's

בצעירותו היה וויליאם גרנט רועה עזים וסנדלר. בשנות בחרותו רכש מקצוע והיה מנהל חשבונות ואחר כך מנהל במזקקת וויסקי במשך כ-20 שנה.
כל אותן שנים, מידי חודש, חסך גרנט כסף ממשכורתו שעמדה על סך של 100 פאונד לשנה, כדי להגשים את חלומו האמיתי ולהקים את מזקקת הוויסקי שלו, שתייצר את המאלט וויסקי הטוב ביותר שאפשר.
מהכסף שחסך קנה בשנת 1886 ציוד מיד שניה, ושטח קטן ליד נהר האיילים – נהר הפידיך, באזור ספיי-סייד שבלב האזור ההררי (ההיי-לנדס) של סקוטלנד.
כאן, גרנט, אישתו, שבעת ילדיו ושתי בנותיו, בנו את הפרוייקט במו ידיהם ובערב חג המולד 1887 התקבל הזיקוק הראשון של מה שעמד להפוך ברבות השנים למאלט וויסקי הפופולארי ביותר בעולם – גלנפידיך.

ב-1891 עמד להימכר השטח הצמוד למזקקה לסוחר מן האזור. השטח כלל גם את מעיין הרובי דו, מקור המים הנפלאים של גלנפידיך. בהבינו את החשיבות האדירה שטמונה במים עבור איכות הוויסקי הקדים גרנט ורכש את השטח בעצמו ע"מ להבטיח שהמים הטהורים של גלנפידיך יהיו זמינים עבורו תמיד ולא יזוהמו בכל דרך שהיא.
על השטח המדובר עמדה טירה עתיקה בשם טירת בלוויני. וכך שנה לאחר מכן הביא גרנט לעולם את אחת ממזקקות הוויסקי האהובות ביותר, מזקקת בלוויני. חלפו עוד מספר שנים, ולעולם בא הגרנט'ס פמילי רזרב – הבלנדד וויסקי של החברה שהוא כיום אחד מארבעת הוויסקים הנמכרים בעולם.

עד היום נשארו החברה והמזקקות שלה בידיהם של צאצאיו של וויליאם גרנט – המייסד. עובדה זו מאפשרת לאנשי החברה יד חופשית לחדשנות, ללא לחצים של בעלי מניות או בעלי עניין אחרים, שעלולים להסיט את תשומת הלב מן המשימה החשובה ביותר והיא – הפקת הוויסקי הטוב ביותר בכל זמן ובכל עת, כפי שהבטיח סב סבם.

בשנות ה-60 של המאה שעברה היו אנשי חברת גרנטס הראשונים שהבינו שהעולם ידע להעריך את הסינגל מאלט וויסקי שלהם. בצעד שנתפס אז כמטורף החלו לייצא את גלנפידיך ופרצו את הדרך להצלחת התעשייה כולה. כיום סינגל מאלט וויסקי היא אחת הקטגוריות הצומחות ביותר בעולם בפופולאריות.

בעידן המסחרי של היום, לא נוהגות המזקקות לספק לעצמן את כל צרכיהן. השעורה מונבטת בידי חברות קבלניות והחביות בהן מיושן הוויסקי מטופלות בידי מפעלים המתמחים בכך ומשרתים את כל המזקקות. גלנפידיך ובלוויני ממשיכות עד היום להיות המזקקות הקרובות ביותר לשאטו הגדולים של צרפת שעושים את כל שלבי ייצור היינות הנפלאים שלהם לבד. גלנפידיך היא המזקקה היחידה בהיי-לנדס של סקוטלנד שעדיין מבקבקת עבור עצמה את הוויסקי שלה ובלוויני היא היחידה באזור שמגדלת שעורה ואף מנביטה אותה בעצמה. החביות מטופלות, כמובן, במזקקה עצמה כדי להבטיח איכות והרובי דו, המעיין הפרטי זורם לו עדיין בשטחן של גלנפידיך ובלוויני, כדי להבטיח אוטנטיות וקונסיסטנטיות של טעם.
השמירה הזו על רמת איכות ללא פשרות, הפכה את גלנפידיך למזקקה הראשונה בעולם כולו, מבין כל קטגוריות המשקאות החריפים, שזכתה שלוש פעמים רצופות בפרס "מזקקת השנה".
לפני כשנתיים זכו גלנפידיך 40 שנה ובלוויני 30 שנה במקומות הראשון והשני בטעימה של מגזין "וויסקי" הנחשב, והוכתרו לוויסקים הטובים ביותר בעולם. לפני כשנה היו אלה הבלנדדים של המשפחה, שזכו לכבוד אדיר מהמגזין החשוב - גרנטס 18 שנה (פיניש פורט ווד) נבחר לבלנדד סקוטש הטוב ביותר בעולם וגרנטס 12 שנה (פיניש ברבן חדש), לבלנדד סקוטש הטוב בעולם עד 12 שנה.
המזקקה הייתה הראשונה בסקוטלנד ליישן וויסקי בשיטת סולרה המוכרת מייצור השרי הספרדי, גלנפידיך 15 שנה, הראשונה ליישן וויסקי בחביות רום קובני, גלנפידיך גראן רזרבה – 21 שנה ואף יישנה את הספייסייד וויסקי הקלאסי שלה בחביות מהאי איילה, כדי ליצור את גלנפידיך קוראן רזרב.
להישגים מצטרפת השנה גם המועמדות לספר השיאים של גינס עם הוויסקי המיושן ביותר בעולם – גלנפידיך שנת 1937, גלנפידיך בן 64 שנים (!)

המבחר שלנו ממותג זה

750 מ”ל
וויסקי בלנדד