סטוליצ'ניה
Stolichnaya
הוודקה יוצרה לראשונה בסט פטרסבורג שברוסיה. רק בשנות ה-50, מותגה הוודקה תחת השם סטוליצ'נייה.
בתחילת שנות ה-60 החל שיווקה של הוודקה בעולם ולראשונה זכה העולם להכיר את הוודקה, שתהפוך ביום מן הימים לוודקה הנמכרת ביותר בעולם.

לארץ הגיעה הוודקה בשנות ה- 90. בשנים האחרונות הצטרפו אליה וודקת הפרמיום – "קריסטל / גולד", וודקת האולטרה פרמיום – "עלית" וסדרת וודקות הטעמים של המותג.
הוודקה מיוצרת מחיטת חורף מובחרת אשר גודלה במיוחד לייצור המשקה. היא עוברת תהליך זיקוק כפול ושלושה סינוני קוורץ ופחם פעיל קפדניים. הוודקה מעורבבת עם מים, הנקראים ע"י הרוסים "מים חיים". אלו מים המגיעים ממקורות "חיים", בעיקר מנהרות ואגמים. המים עוברים תהליכי ניקוי ממינרלים לא רצויים אך לא עוברים זיקוק, דבר המשמר את הערכים הטבעיים של המים. 
בטרם ביקבוקה, מוספת כמות קטנה של סוכר לוודקה, על מנת להוסיף מרקם קטיפתי וחלקלקות. 
"סטולי" (זהו הכינוי שקיבלה הוודקה ברחבי העולם) הינו אחד ממותגי האלכוהול הנמכרים ביותר בעולם. גם בארץ נחשבת סטוליצ'נייה לאחת מהוודקות המובילות בשוק וניתן למצוא אותה כוודקת הבית במספר גדול מאוד של ברים ברחבי המדינה.
פירוש השם סטוליצ'ניה ברוסית הוא עיר בירה. על תווית הבקבוק ניתן לראות את מלון מוסקבה, שהוא אחד מסמלי העיר מוסקבה, שנבנה בשנות ה 30 עוד בתקופת שלטונו של סטלין.
בניגוד לסטוליצ'ניה המשווקת בעולם, זו המשווקת ברוסיה מיוצרת מתפוחי אדמה.
מרגיש בפה: תוספת הסוכר לפני הביקבוק מדגישה את טעמי הוודקה ומוסיפה חלקלקות. מומלץ להגיש בטמפרטורה של מינוס מעלה אחת.
איך שותים: קפוא בכוס שאט קפואה, כבסיס לקוקטיילים.

המבחר שלנו ממותג זה

רוצים לעשות שמח ?