ליקר

ליקר הינו משקה אלכוהולי המכיל אחוז גבוה של סוכר כאשר הוא מבוסס בדרך כלל על תזקיק אלכוהולי שהוא מתובל בחומרים שונים המעניקים לו את הטעם הייחודי. כמו למשל – אגוזים שונים, פירות, תבלינים וכמובן גם שוקולד. מוסיפים בו בדרך כלל בין 15% אלכוהול לבין 55% כאשר האלכוהול הוא זה שהופך אותו למה שאנחנו מכירים ואוהבים כל כך.

מתי נולד המשקה החריף? מתי שותים אותו ואיזה הוא המועדף על הצרכן הישראלי? על כל ועוד במאמר שלפניכם. לחיים!

 

ליקר – קצת היסטוריה

ככל הנראה הוכנו הליקרים הראשונים לקראת סוף ימי הביניים. הם הוכנו על ידי נזירים אשר השתמשו באלכוהול בעיקר לצורך שימור של צמחי מרפא שונים. מובן שכאלו אינם מתאפיינים בטעם ערב ואכן אלו היו משקאות מרירים. הם שימשו כתרופות או שיקויים שונים. עם חלוף הזמן התגלו התמהילים המיוחדים אשר יצרו את המשקה המוכר היום כל כך על שלל הטעמים המגוונים – הליקר.

 

מתי שותים אותו?

הוא יכול להיות משקה עממי אך הוא גם יכול להיות משקה אקסקלוסיבי כאשר הדבר תלוי כמובן ביצרן או במותג העומדים מאחוריו. אנחנו מוצאים אותו בעת השקת כוסיות ושתיית לחיים. הוא נמצא גם על שולחן שבת וחג בבתים רבים שומרי מסורת. חג הפורים זהו גם כן יומו הגדול של המשקה החריף כאשר רבים עושים בו שימוש לצורך משלוח מנות.

אנשים שרוצים ליהנות מאלכוהול אך הם אינם רגילים או אינם רוצים לשתות וודקה או משקאות חריפים אחרים יכולים ליהנות מאוד מהליקר כאשר מדובר במשקה אלכוהול לכל דבר אך הרבה יותר מתון.

הליקר הוא משקה ערב ומתוק לחיך כאשר אניני הטעם יעדיפו אותו על פני כל משקה אלכוהולי אחר.

 

מהו הליקר הנמכר ביותר בישראל?

כאן יש לנו חלוקה בין זה הסמיך לבין זה הדליל. ניתן להניח כי במקום הראשון נמצא איך לא? ליקר השוקולד. הוא סמיך, מתוק וארומטי במיוחד והישראלים מחבבים אותו מאוד. הוא מאוד נפוץ ושכיח ותוכלו למצוא אותו יחסית בקלות כמעט בכל חנות אלכוהול. בין הליקרים הדלילים אנחנו מוצאים את זה של בהננה ושל הדובדבנים המתמודדים שניהם פחות או יותר על אותה המשבצת.